An Elegant and Whimsical Family Loft with Concrete Walls in Los Angeles

On this page you can find 14 high definition images of the "An Elegant and Whimsical Family Loft with Concrete Walls in Los Angeles" for your apartment inspiration.
Just click on any wallpapers to get the access to the full-size picture. All the photos belong to their respective owners and are free for personal use only.

An Elegant and Whimsical Family Loft with Concrete Walls in Los Angeles by CHA:COL (1)
An Elegant and Whimsical Family Loft with Concrete Walls in Los Angeles by CHA:COL (2)
An Elegant and Whimsical Family Loft with Concrete Walls in Los Angeles by CHA:COL (3)
An Elegant and Whimsical Family Loft with Concrete Walls in Los Angeles by CHA:COL (4)
An Elegant and Whimsical Family Loft with Concrete Walls in Los Angeles by CHA:COL (5)
An Elegant and Whimsical Family Loft with Concrete Walls in Los Angeles by CHA:COL (6)
An Elegant and Whimsical Family Loft with Concrete Walls in Los Angeles by CHA:COL (7)
An Elegant and Whimsical Family Loft with Concrete Walls in Los Angeles by CHA:COL (8)
An Elegant and Whimsical Family Loft with Concrete Walls in Los Angeles by CHA:COL (9)
An Elegant and Whimsical Family Loft with Concrete Walls in Los Angeles by CHA:COL (10)
An Elegant and Whimsical Family Loft with Concrete Walls in Los Angeles by CHA:COL (11)
An Elegant and Whimsical Family Loft with Concrete Walls in Los Angeles by CHA:COL (12)
An Elegant and Whimsical Family Loft with Concrete Walls in Los Angeles by CHA:COL (13)
An Elegant and Whimsical Family Loft with Concrete Walls in Los Angeles by CHA:COL (14)

Twin Loft by CHA:COL

“The project began as a single loft conversion. It inadvertently expanded into its final form as a twin loft. The client had originally hired us to redesign an existing 1600 sf live-work loft. As the original project was ready for permit application at the city, the client managed to purchase the loft next door. That began a revisit to the entire scope. The process restarted with a new brief. The revised area was twice the original, as were the area program needs. The design goal had switched from the original needs of a single occupant into a larger interconnected space that could accommodate a new and growing family.

One half became the “live” portion, the other for entertainment and guests. A floating ceiling worked as ribbon connector A ‘quarry’ wall shelf to speak to all the heavy original concrete walls, columns and piers millwork Utilizing corridor connectors and dead zones as ‘habitable’ display Redestribution of living spaces into fewer, larger areas Premium vendors and finishes. Kitchen systems (Bontempi) and finishes (Porcelanosa), in addition to wide plank flooring and two big custom millwork fabrications.”

Photos by: CHA:COL & Edward Duarte